A rádió nevű fejlesztés

Megértette, hogy a kezdeti rádió csak a 19.század végén látott napvilágot. század? Tényleg az. A rádiókommunikáció első technikáját 1896-ban fedezte fel az olasz alkotó, Marchese Guglielmo Marconi. Ez volt az első vezeték nélküli távíró. 1895-ben, csak egy év munka után, sikerült létrehoznia egy működő készüléket. Egy évvel később megmutatta ezt a kütyüt Angliában, és szabadalmat kapott rá. Az alábbi lista év, képes volt vezeték nélkül híreket sugározni a La Manche csatornán. 1901-ben sikerült transzatlanti kapcsolatot kialakítania Angliától a kanadai új-Fundlandig. Alkotásának fontosságát 1909-ben értékelték, amikor a tisztább Köztársaság összekeveredett, és egy rádióüzenet segítséget kért. Az első rádióüzeneteket morze-kódban küldték, a legelső hangüzenetet pedig 1906-ban küldték el. Hatékony üzleti tulajdonosként Marconi számos olyan céget alapított, amelyek szerveztek a rádiókommunikáció területén. 1931-ben a Vatikán rádióterminált nyitott Piusz pápa XI. bár Marconit számos más újítás (pl. forgó stimuláló tér, duplex rádiótávirat stb.) írójának tekintik, szerzősége számos megkérdőjelezett helyzetben marad. Például, amikor a vezeték nélküli átvitelről van szó, 1943-ban kiderült, hogy Nikola Tesla valójában számos évvel Marconi előtt készítette. Az engedélyt következésképpen megadták. Ennek ellenére Guglielmo Marconi 1909-ben megkapta a fizikai Nobel-díjat.A rádió nevű fejlesztés

105 évvel korábban az egyének megvásárolhatják az első rádiót

1906-ban a Scientific American kiadta az otthoni rádió első hirdetését. A történelem során először egy személy vásárolhat rádiót a konyhához. A feltaláló Hugo Gernsback a sci-fi műfajának szerzőjeként érkezett, de nagy felfedezése az akkumulátor volt, ebből jött létre a telimco vezeték nélküli rádió. Telimco akkumulátor, vevő, akkumulátor működése 8,50 dollárért. Lehet, hogy ez volt az első rádiós hirdetés. Ez a rövid hirdetés egy tudományos folyóiratban jelent meg Jelenleg 25. 1905.November. Maga a magazin azonban elhanyagolta, hogy ilyesmit forgalmaz, így az eladás kezdeti hirdetése a 13.századra nyúlik vissza. Január, amikor ez a hirdetés gazdagodott egy alapos képet a találmány. Egyesek nem gondolták, hogy egy ilyen eszközt ilyen olcsón lehet eladni, ezért a New York-i zsaruk osztályát hívták az ügyre. A bűnüldözési tisztviselőt elküldték a modul megvásárlására, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a hirdetés nem átverés. Az egyének megnyugodhatnak, a hirdetés valóban nem létezett. A vadonatúj telimco vezeték nélküli távíró rádiócsomagot értékesítő vállalat biztosította, hogy a rádió hatótávolsága legfeljebb egy mérföld legyen.

Hugo, mint elektromos vállalkozó

1908-ban Gernsback elindította a folyóiratot modern elektronika, egy évvel később pedig a Amerikai vezeték nélküli szervezet, amelynek abban az évben több mint 10 000 résztvevője volt. 1912-re már hihetetlen 400 ezer ember kapcsolódott az amatőr rádióhoz az Egyesült Államokban.. Hugo Gernsback 1925-ben alapította a WRNY-t. 18-án sugárzott. a New York-i Roosevelt Hotel emeletei az első televíziós adáshoz kapcsolódtak. Ezért vállalkozói feladata az elektronikus eszközök piacán rendeződött. Ezenkívül részt vett az Amerikai Egyesült Államok vezeték nélküli rádiókapcsolatában Európával.

Rádió – a fejlődés, amely megváltoztatta a világot

Az olasz vidék nyugalmát egy puska lövése szakította meg. Guglielmo Marconi számára ez a jel megerősítette, hogy az általa használt primitív eszköz működik. Az adóban létrehozott és közvetlenül az űrbe küldött elektromágneses hullámokat a vevő rögzítette, amely két és fél kilométerre volt az átvitel helyétől. 1895 volt. Bár akkoriban senki sem tudta teljesen felfogni a következményeket, ez a puska lövés egy modern technológia növekedését váltotta ki, amely azóta megváltoztatta világunkat-a rádiókommunikációt. Az elektromágneses hullámok lakó-vagy kereskedelmi tulajdonságait már számos tudós megvizsgálta. 1831-ben Michael Faraday angol fizikus bebizonyította, hogy az elektromos áram elektromágneses mezőt hozhat létre, és egy második áramkörben jelen lehet, amely nem kapcsolódik az elsőhöz, de közel áll hozzá. 1864-ben James Maxwell skót fizikus megalkotta azt az elméletet, miszerint az ilyen mezők által generált energia hullámokban termelődik, amelyek a halastó külső köreihez hasonlóan szaporodnak, mégis fénysebességgel. Heinrich Hertz német fizikus később megerősítette Maxwell koncepcióját. Elektromágneses hullámokat hozott létre, és a forrás közelében választotta ki őket. Ugyanezt hajtotta végre Új-Zélandon Ernest Rutherford (később lord Rutherford). Marconi azonban megváltoztatta és továbbfejlesztette a könnyen elérhető eszközöket, beleértve a saját gyártású egyszerű antennát, és gondoskodott arról, hogy a távíró jelet jelentős tartományban továbbítsa. A vezeték nélküli távirat elérte a módját! 1896-ban a huszonegy éves Marconi Olaszországból Angliába költözött, ahol William Preece-nek, a munkahely fő blogbejegyzésének elsődleges mérnökének mutatták be. Preece a Marconi-rendszer bevezetőjét akarta a tengeri interakciókban olyan helyeken, amelyeket nem lehetett kábellel rögzíteni. Marconi laboratóriumokat biztosított kísérleteihez és módszereihez. Néhány hónapon belül Marconi gondoskodott arról, hogy felerősítse a jelet, és tíz kilométer távolságra programozza. 1897-ben Marconi megalapította a Wireless Telegraph and Signal Business Ltd-t. a cél az volt, hogy a vezeték nélküli táviratot könnyen hasznos rendszerré alakítsák. 1900-ban egy rádiós webkapcsolatot fejlesztettek ki Cornwall és a dél-angliai Wight-sziget között. Ezért sikerült elérni valamit, amit egykor lehetetlennek gondoltak – a rádióhullámok meghódították a bolygó felszínének görbületét. Úgy gondolták, hogy a horizonton túl biztosan nem lesz lehetséges a jel befogása, mivel az elektromágneses hullámok egyenesen keringenek.az első jelentős rádiórendelések pedig megjelentek. A brit Admiralitás rádióeszközöket állított fel huszonhat hajón, 6 földi terminál építése és karbantartása mellett. Az alábbi lista év, Marconi beszerzett egy gyenge jel három pont – az S betű a Morse ábécé-az egész Atlanti-óceánon. Az innováció jövője biztosított.Rádió - a fejlődés, amely megváltoztatta a világot

Műszaki fejlesztés

Kezdetben egyetlen szót vagy dalt sem lehetett vezeték nélküli távirattal küldeni-csak a morze kódot. Ennek ellenére 1904-ben nagy előrelépés történt. Kifejlesztették az első csövet, egy diódát, amely lehetővé tette mind a hang átvitelét, mind a hang megszerzését. Ezért a vezeték nélküli távirat rádióvá vált, ahogy ma ismerjük. 1906-ban Reginald Fessenden dalokat programozott az Egyesült Államokban, amelyet nyolcvan kilométerre lévő hajókon fogtak el. 1910-ben Lee De Woodland a híres olasz hang Enrico Caruso koncertjének online programját ütemezte New york Citybe. Egy évvel korábban először átadták a jeleket, amelyek szerint meg lehetett változtatni az órát. A párizsi Eiffel-toronyból továbbították őket. Ugyanebben az évben, 1909-ben a rádió segítségével megkezdték a mentést, amikor a Florida és a Republic gőzösök összecsaptak az Atlanti-tengeren. 3 évvel később a Titanic katasztrófájának több mint 700 túlélőjét sok SOS rádiójelnek köszönhetően megmentették. Már 1916-ban azt jósolták, hogy a rádió valószínűleg minden otthonban megmarad. A csövek használata lehetővé tette a hatékony és költséghatékony vevőkészülékek gyártását, és megtörte a jeget az üzleti rádió hatalmas fejlődéséhez. A kiváló fellendülés először az Egyesült Államokban történt. 1921 végére 8 terminál volt, azonban 1. 1922 novemberében összesen 564 engedélyt adtak ki! Sok otthonban ez volt az első elektromos készülék-a világítás kiegészítéseként-a rádió. A két évek óta, mert a rutin ipari műsorszórás kezdete, a szentírások gyakornokai, ahogy Jehova tanúit akkoriban megértették, valójában a rádiót is használják üzenetük továbbítására. 1922-ben J. F. Rutherford, a Watch Tower Society elnöke után közvetítette legelső rádióelőadását a golden state-ben. Két évvel később a Wbbr, a Watch Tower Culture által épített és birtokolt rádióállomás elkezdett sugározni Staten Islandről (New York). Ez a társaság később világméretű rádióhálózatot szervezett, és Bibliai programokat szervezett. A legtöbb állomás, amely Isten királyságát közvetíti, 1933-ban érkezett-408 volt belőlük.

Szólj hozzá!